GY.I.K.

Gyakran Ismételt Kérdések
Természetesen! A 2020-as évben keltettük életre Facebook csoportunkat, jurasmenggyeskert néven. Nyereményjáték keretében, egy poszt megosztói között kisorsoltunk 2×5 kg meggyet. A nagy sikerre való tekintettel igyekszünk hagyományt teremteni. Kövesd facebook oldalunk, csatlakozz facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le nyeremény játékainkról!
Sok szerencsét kívánunk, szurkolunk, hogy a követhekző nyertesünkként köszönthessünk kertészetünkben! <3

A meggyet M10-es rekeszbe szedjük (kalsszikus műanyag rekesz, amilyenben a zöldségesben látod általában a termékeket). Ennek kapacitása 10-11 kg. A legegyszerűbb, ha cserére alkalmas állapotú (nem törött, nem drótozott, nem koszos) csererekeszt hozol. Ekkor a leggyorsabb a kiszolgálás és nem törik a meggy a pakolászással. Ha ilyened nincs, 100 Ft/db áron szép papírdobozban is hazaviheted, ennek kapacitása 5 kg/doboz. Vagy hozhatsz kosarat/garabolyt, vájlingot… Ebbe át kell szedni, ami időt vesz igénybe és bár óvatosak vagyunk, mint a hímes tojással, még is törődik valamennyire a meggy. Végső esetben szatyorban is hazavihetet, ez esetben nem vállalunk minőségi garanciát!

Továbbfeldolgozott termékek iránt igen nagy az érdeklődés. Kapacitásunk még nem tette lehetővé az ez irányú bővítést. Elsődleges célunk a fogyasztóink legmagasabb minőségű termékkel való kiszolgálása, így a befőttek, lekvárok, üdítő meggylevek ideje csak akkor érkezik el, ha ezen termékekkel is garantálni tudjuk a kiemelkedő minőséget. Amennyiben, mint tovább feldolgozó partner érdeklődsz, szívesen vesszük megkeresésed telefonon vagy akár egy bemutatkozó e-mailben! Elérhetőségeink a kapcsolatok fülön megtalálod!
Napi szedett mennyiségünk átlag 1,5 tonna (1500 kg). 200 kg feletti vásárláskor telefonon érdeklődj aktuális kedvezményeinkről. 500 kg és a feletti tétel vásárlása esetén előzetes egyeztetés szükséges, hiszen meglévő, jó partneri kapcsolataink elsőbbséget élveznek. Nyitottak vagyunk az új partnerek felé, szóval hívj minket bátran!
Kertészetünk legnagyobb munkaerő igényű folyamata a szüret. Bár viszonylag állandó csapattal dolgozunk, nyitottak vagyunk az új munkavállalók jelentkezésére.
Szüreten kívüli munkák az őszi csemete pótlás, tavaszi metszés és gally letakarítás. Ezen tevékenységeink során egyszerűsített foglalkoztatás keretében tudunk munkát biztosíani. További részleteket olvashatsz a hasznos tudnivalóink között a szüreti és egyéb munkák menüpontra kattintva, illetve bekukkanthatsz a kulisszák mögé a galériánkban látható képek által.
15. életévét betöltött, adóazonosító számmal rendelkező személy jelentkezhet a munkára. Jelentkezni előzetesen telefonon vagy e-mailben lehet. Kapacitásunk véges mind a szedéshez szükséges eszközök, mind saját fizikai és mentális korlátaink tekintetében. 🙂 Ezért amíg nem jeleztünk vissza, hogy számítunk a megjelenésedre, addig kérünk ne gyere! Ha beférsz a csapatba, a munkavégzés első napján hozd magaddal személyi igazolványod, lakcím- és adókártyád. Ezek nélkül a bejelentés nem lehetséges és így a munkavégzés sem kezdhető meg!!! 18 év alattiaktól szülői hozzájáruló nyilatkozatot kérünk, ehhez formanyomtatványt bizosítunk.
További részletekért kattints a hasznosnos tudnivalókon belül a szüreti és egyéb munkák menüpontra! A galériában képekben is megtekintheted a kertészetünkben folyó munkák hangulatát. 🙂 Várjuk jelentkezésed!
Szüreti és egyéb munkára a +36 30 555 98 35 számon jelentkezhetsz, Etinél. E mellett kérdéseid felteheted a jurasmeggyeskert@gmail.com e-mail cmünkre küldött leveledben is. Várjuk jelentkezésed!
Ez egyszerű anyakönyvezetési “mizéria”. Júrásként éltük életünk, bár Pisti anyakönyvi kivonata Juras volt. Anyukánk csak az akkori technikai fejlettség, azaz az írógép és az ékezetes betűk viszonyaként könyvelte ezt el. Majd egyszer, Édesapánk ötvenes éveiben, Júrás azaz Jurás nagyapánk körül volt egy anyakönyvezési momentum, és kiderült, Jurások vagyunk. Pistinek ez eleve “helyesen el volt írva”. Majd engem is megtalált a “Hivatal”, kaptam új anyakönyvet, de ha már 39 évig Júrás voltam, köszönöm, most már maradnék. Szóval mindketten maradtunk azok, akikként születtünk Jurás és Júrás.